Home Private Messages Search
    Főmenü
    Képtár

P2010056.jpg

5327 Medien/Media
0 Neu/New

[ Index ]
    Látogatók
Üdvözlet, Vendég

Név:
Jelszó:
(Regisztráció)

Számláló
Összesen

találatot kaptunk az oldal indítása óta:
    Támogató

Kiemelt támogatónk:

SZAQI-2001.

Számítástechnika.

Budakeszi.

Hirdetés
    Hirdetés
Szaky Siklóernyős és Hátimotoros oldala Paragliding Paramotors: Fórum

PHP-Nuke Alapú Weboldal :: Téma megtekintése - Nimbus 120
 Forum FAQ Gy.I.K.  Search Forums Keresés  Members List Felhasználó lista  Usergroups Csoportok  Profile Profil  Üzeneteid olvasásához jelentkezz be Üzeneteid olvasásához jelentkezz be  Belépés Belépés

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához       Tartalomjegyzék -> Motorok
Szerző Üzenet
szaky
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 16. Hétfő, 8:14 Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Helló!

Nos vettem egy Nimbus 120as gépet! Az eddigi tapasztalataim nagyon jók. Egy kis hiba volt vele a beülő ülőlapja nagyon kicsi volt ezt a problémát Indián hamar orvosolta nekem.A beülőt átvarrta itt-ott most már kényelmes. Egyébként nagyon jól indul, a levegőben is könnyen indítható, jól tol, jól fogyaszt. mit mondhatnék még Mosoly. Jahh és remélem jól bírja majd a nagy melegben történő hosszú túrákat is...

Szaky
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Meresz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 17. Kedd, 18:58 Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Hali!
Ez a moci is érdekel.
ha van valami észrevételed vele irjad meg légyszi.
Egyébként hol vetted? Gyártótól vagy másodkézből? van dealere már a tipusnak? Pótalkatrészbeszerzés gondolom még nem tudod menyire megy, de mit igértek vele kapcsolatban?
másik dolog a Bíro Bálint féle aktívkaros parapowerről tudsz-e valamit?
elöre is köszi
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szaky
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 18. Szerda, 11:39 Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Szia!

Az van, hogy alkatrészt Laciék biztosan tudnak hozzá raktárról! Ők Budapest től 130km re vannak kb. Uhogy az alkatrészek miatt nem kell aggódni. Én másodkézből vettem a gépet. Most várom rá a nagyobb tankot. Hátha megérkezik a héten! Mosoly

Szaky
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
szaky
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 18. Szerda, 11:44 Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Parapower aktív kar én nem próbáltam, de aki próbálta azt mondta, hogy jó nagyon. Egy jótanács próbáld kia cuccokat mielött vásárolsz!

Még valami! Ha elfogadsz egy jó tanácsot akkor kuplungos motort veszel ami a hátadon is indítható. Nagyon könnyű vele az élet, a start, a minden... Én szerettem a Parapowert, de már nem ülnék vissza rá akkora élmény ahogy leáll a légcsavar ha elengeded a gázt... le se lehet írni Mosoly

Szaky
Meresz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 22. Kedd, 19:38 Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Hello!
Oldaladat olvasa látom repültél már néhány cuccal, kiváncsi lennék a véleményedre.
Én Top 80 csinálom a tanfolyamot, repülés közben kényelmes cuccnak tartom, de állítolag elég hamar elhasználódik, és drága az alkatrész hozzá.A solok alapvetően ezért tetszenk, mert amit hallotam róluk elég megbízhatóak, taróssak, viszont állítólag nagyon ráznak alapjáraton, és nincs nagyon köztük kuplongos.
miért cserélted le a solot egy kisköbcentis mocira?
a kuplung tényleg fasza dolog,de ha jobban belegondolok tulajdonképen csak az ernyő felhúzásánál van jelentőssége, utána a felszálás mindenképp max gázon megy, repülés közben nincs jelentőssége, leszálásnál meg leállítom a mocit ugyis.

Én a következő pár mocit nézegetem, de nem tudom melyiket vegyem meg.
Nimbusz 80
Nimbusz 120
Top 80
Fly Castelluccio solo210
Fly Castelluccio snap100
Parapower solo210

Nimbuszok jónak tünnek de még nem sokan repülnek velük. te miért döntötél mellete? a Nimbusz 120 már árban majdnem megegyezik a top 80 al amiből viszont repül egy csomó.
A Fly Castelluccio snap100 nekem megmondom őszintén nem jön be nagyon, se a technikai megoldásai, se az ára miatt.
Mi a véleményed erről a top 80 féle űvegyszövet keretről? már több helyről hallottam, hogy belefutós startnál anyira öszenyomódott hogy beleért a légcsavarba.
Ha leírnád a véleményed ezekről a mocikról azt nagyon megköszönném.
szaky
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 6. Szerda, 9:41 Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

CSáó!

Igen jól olvastad már pár cuccon túl vagyok. Én azért döntöttem így, mert az előző motorom egy SOLO210 volt, és azon 150e ft-ot buktam a vásárlás, és az eládás között 3 év alatt. Szerintem ez reális. Ebből kiindulva keresgéltem a piacon olyan motort, aminek az ára kedvező, de kuplungos, van tolóerő, kényelmes, és könnyű. No ez a Nimbus 120. Abban biztos vagyok, hogy 3 év repülés után jó áron ki tudok majd szállni belőle. Továbbá a Solo irtó igénytelen abba csak benzin kell és kész. A TOP80 a 80 köbcentivel nekem kicsinek tűnik. Én még a 120ra is azt mondom határeset, mert ami sokat forog az hamar tönkre is fog menni. No ettől félek egy picit de nyár végére meg tudom mondani, hogy hány órát bír a Nimbus 120.  . Remélem sokat…. A Castelluccio SNAP 100 a 3300EUR os vételárral nem nekem való. Azon óriásbukta van eladásnál az tuti (persze itt 3-4 év távlatában beszélek).
SSzabi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 31. Kedd, 14:02 Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Szaky, a rugo kiesese miatt adod el a motort? Ez barmelyik motorral elofordulhatott volna, nem? Vagy ugy altalaban sem jott be neked a Nimbus?
szaky
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 13. Hétfő, 17:31 Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

CSá

Nemtudom miért adom el Vicces már megbántam, hogy feltettem a hírdetésre..

Szaky
Customer
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010. Máj 6. Csütörtök, 12:47 Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Sziasztok!
Soha többé Nimbusz-t szlovákiából. Elég sok ismerősöm panaszkodik folyamatosan.
Nulla garancia, nulla segítség a forgalmazótól, a spanyol motorgyártó (HE Paramotors hasonló Szomorú
Az eddig hallott problémák (egy része saját tapasztalat is):tank oldódik, légszűrő, hangtompító szétesik, indítómotor néhány óra után tönkrement, folyékony savat tartalmazó akkumulátor a gyártó Lítiumos zárt akkumulátora helyett (képzeljétek egy kisebb bukásnál a nyakatokba folyik a sav, mert 2000 Ft-t megspórolt a géles akkuhoz képest a szlovák forgalmazó), széteső trike stb. Síró vagy nagyon szomorú
Hozzászólások megtekintése elölről:      
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához       Tartalomjegyzék -> Motorok
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban